Del.icio.us: Anbefalte lenker for uke 26 – 29


En samling av de siste anbefalte bokmerkene jeg har lagt til i Del.icio.us. Dette er nettsteder som jeg vil dele, eller henvisninger til emner som jeg dessverre tidsmessig ikke evner skrive noe om, men som dere selv kan surfe innom. Vedlagt er i tillegg informasjon om den enkelte henvisning:

 • Backup Utilities: Five Best Windows Backup Tools – Hva er det beste verktøyprogrammet for backup? Det kommer helt ann på behovet ditt. Lifehacker har imidlertid kompilert en liste over de 5 beste backup- og synkroniserings-programmene de anbefaler. Ta en titt selv.
 • Recover Lost Bookmarks in Firefox – Firefox: Visste du at Firefox har en intern backup-funksjon som bevarer en kopi av bokmerkene dine i opp til 5 dager? Med andre ord kan du faktisk gjennopprette bokmerkene dine selv om de skulle bli ødelagt av en eller annen grunn. Se hvordan.
 • ?Press It? Bookmarklet in WordPress 2.6 Makes Tumblelogging Easy – WordPress: Siste versjone av WordPress ble nylig lansert. Versjon 2.6 er ferskeste, og blant nyhetene er en bookmarkletfunksjon som automatisk gjenkjenner bilder og videoer på nettsider og lar deg raskt postere disse på bloggen din.
 • 7 Essential Cheat Sheets To Download | MakeUseOf.com – Windows/Mac: Hvis du er som meg liker du den raske navigeringen tastatursnarveiene tilbyr. Da bør du laste ned de såkalte cheat sheets med snarveier for Windows, Mac, Firefox (Windows/Mac), Google Reader, Gmail og Google Search.
 • TuneUp Media – Your Music’s New Best Friend – Kun Windows: Begynner iTunes-biblioteket ditt å bli uoversiktlig og rotete? Kanskje med ufullstendig informasjon og manglende albumbilder? Dette programmet kan raskt bli din beste venn da den løser disse problemene automatisk.
 • feedmysearch -Turn google searches into usefull rss feeds – Nettbasert: Noen gang ønsket du kunne abonnere på søkeresultatet i Google. Feedmysearch gjør dette for deg. Dermed kan du eksempelvis enkelt dyrke din egen narsissisme ved å abonnere på søkeresultatet av sitt eget navn?eller annet.
 • Learning The Linux Lingo | MakeUseOf.com – Hvis du tenker å bytte til Linux vil du gjøre lurt i å sette deg litt inn i typiske linux-begreper og hva de betyr da dette vil lette din overgang betydelig. MakeUseOf.com har samlet de viktigste her.
 • XP Performance Tweaks – Ønsker du å skvise alt du klarer av kraft ut av Windows, enten det er XP eller Vista, så kan denne nettsiden hjelpe deg langt på vei. Den tilbyr en rekke tips for hvordan du kan få maksimal ytelse ut av din Windows.
 • AideRSS Add-On Filters Feeds by Popularity in Google Reader – Firefox: Utvidelsen AideRSS lar deg sortere RSS-feedene dine etter popularitet og dermed mest tilgjengelig. Dette vil potensielt også kunne gi deg de beste nyhetene med en gang, slik at du får kvalitetsnyhetene med en gang.
 • VivaLaGames.Com – Mass Attack – Nettbasert: En riktig tidstyv av et nettspill som kanskje passer best å utsette til etter arbeidstid, eller til helgen. Det handler om noe så enkelt som å få en vekt til å gå i balanse. Høres kanskje ikke så spennende ut. Det trodde ikke jeg helle
 • Keyboard Ninja: Create a Hotkey to Switch to Your Open Outlook Window :: the How-To Geek – Windows: I stedet for å måtte starte Outlook for hver gang, eller finne det igjen blant x antall andre åpne programmer, hvorfor ikke bare opprette en hurtigtast eller en tastekombinasjon til Outlook? Denne veiledningen viser deg hvordan du går fram.
 • Ubuntu Tweak–Let’s tweak ubuntu! – Kun Linux: Dette programmet hjelper både nybegynnere, og mer erfarne brukere, langt på vei i å raskt sette opp Ubuntu Linux slik at du får både de ønskede innstillinger, utseende og programmer. Du kan også enkelt legge til nye og holde alt oppdater
 • 14 Web Apps for Your Portable Office – Stepcase Lifehack – Teknologien gjør at jobben vår stadig blir enklere å utføre ‘på farten’, eller andre steder enn på kontoret. Til dette er det nyttig å ha et tilpasset sett med programmer til denne type bruk. Lifehack har her samlet en liste med portable programmer
 • The Linux Alternative Project – linuxalt.com – Enten du har tenkt å bytte OS til Linux, eller kjøre Linux i tillegg til Windows, er det alltid et problem når man innser at man ikke kan kjøre alle windows-programmene i Linux (selv med Wine). Her er derfor en komplett liste over alternative linux-pr
 • Viewzi ? What are you looking for? – En metasøkemotor som presenterer resultatene på en mer visuell måte en vanlige søkemotorer. Du kan eksempelvis kjøre YouTube-videoer direkte fra søkeresultatet. Foreløpig i beta og litt treg, men spennende.
 • Text 2 Mind Map – An online text to mind map converter – En kjekk liten nettbasert tjeneste som tilbyr deg å lage et tankekart (mindmap på engelsk) som du deretter enkelt kan laste ned. Ikke mange fuknsjoner, men fungere som den skal. Anbefales!
 • Download youtube videos directly in your computer – Denne tjenesten gjør en eneste ting. Den lar deg laste ned videoer fra YouTube til harddisken din ved å legge inn urlen til filmen og klikke på Download. Enkelt og greit, men ikke så mye mer.
 • Test your web design in different browsers – Browsershots – Et uunnværlig verktøy for webutviklere. Du kan her teste hvordan nettsiden din vil se ut med de ulike nettleserene, samt de individuelle versjonene av hver enkelt nettleser, om du ønsker det. Det kan ta litt tid før du får svar, men det er det absolu
 • What Is…every file format in the world – A through E – Hvis du kommer over et ukjent filformat (eller filendelse) kan sannynligvis denne nettsiden gi deg et svar.
 • Open Source Windows – Free, Open-Source software for Windows XP and Vista – En liste over de mest populære open-source programmene som absolutt kan regnes som gode alternativer til sine proprietære motparter.
 • The LiveCD List – Hvis du har tenkt å teste linux og ikke er blant øvrigheten som går direkte til Ubuntu, bør du ta en titt på denne usedvanlig lange listen over nedlastbare linux-distroer som live-cder. Test før du installerer. Her finner du også link til Wikipedia
 • 50 Things Everyone Should Know How To Do | Marc and Angel Hack Life – Dette er en liste med mange punkter jeg synes burde være obligatorisk for alle å kunne. Alle er riktignok, etter min mening like nødvendige, men alle kan ha stor nytteverdi av å kunne utføre dem. Alt fra å kunne bruke datamaskin til Heimlich-metoden
 • FireNes – Download – Hvis du lider av et kronisk behov for nostalgi og spill har du her virkelig muligheten til å boltre deg. Hvorvidt denne er helt lovlig skal jeg ikke spekulere i, men det er da heller ikke mitt problem.
 • Woonzfiles.com – Shared File Searcher! – Dette er en samlet søkemotor for ulike fildelingsnettsteder. Disse inkluderer også de meste kjente av dem: RapidShare og Megaupload. Alt samlet på ett sted. Du kan imidlertid ikke søke gjennom samtlige nettsteder samtidig.
 • Sumopaint.com beta – Image Editing in the Browser – Ganske enkelt den mest fantastiske nettbaserte bildebehandlingsapplikasjonen jeg har vært innom. Helt fenomenal. Veldig flytende, og tilbyr en rekke funksjoner. Bilder kan hentes og lagres lokalt eller eksternt (via Snap).
 • My Media Player – Ved bruk av Hotspot shield + denne AIR-applikasjonen kan du nå kjøre HULU-programmer direkte på skrivebordet ditt. Du har også en rekke medfølgende innstillingsmuligheter.

Du kan i tillegg gjerne ta en titt innom resten av de lagrede bokmerkene. Kanskje finner du flere interessante lenker her. Denne bloggens bokmerker/lenker kan ellers legges til i ditt del.icio.us-nettverk, eller som abonnement til din nyhetsleser.

 1. #1 by Petter on 17. juli, 2008 - 22:36

  At du får med deg stoff fra How-to Geek passer godt med utfordringen jeg ga deg. Tør du?

 2. #2 by Leif Daland on 17. juli, 2008 - 22:43

  Hehe, jeg må innrømme at slike tester kan være farlig for imaget. Avsløringer kan ligge rett rundt hjørnet, og jeg kan plutselig befinne meg helt uten dekning for hva jeg driver med.

  Ok, litt på kanten. Dessuten liker jeg tester, så jeg tar utfordringen :)

Kommentarer er sperret.